(004) 0733 311 177

Orasul Bacau

Orasul Bacau

Orasul Bacau

Orasul Bacau este resedinta de judet, precum si cel mai mare oras din judet. Prima referinta istorica a orasului dateaza din 1399, dar exista urme ca zona orasului a fost locuita inca din epoca paleolitica. Orasul a fost pe parcursul istoriei un important loc de intalnire pentru interesele comerciale din cele trei principate romane.

In prezent, orasul Bacaul si-a pastrat aceasta reputatie istorica si este un centru comercial-industrial, dar in acelasi timp este un oras care si-a pastrat traditiile si cultura si contine mai multe obiective turistice de interes.

In primul rand aici veti gasi Casa Memoriala George Bacovia, precum si Complexul Muzeal de Stiintele Naturii “Ion Borcea” si nu trebuie uitat faptul ca orasul contine si un Observator astronomic, care este unul dintre putinele din tara.

Bacaul este si gazda celei mai mari catedrale catolice din Estul Europei, dar in acelasi timp puteti gasi si Biserica si ruinele Curtii Domnesti unde-a locuit Alexandru Voda. Biserica a fost sfintita pe data de 1 ianuarie 1491 si este tipica ctitoriilor domnesti din acel secol.

Orasul mai contine Biserica Sfantul Ilie, o biserica ortodoxa pe stil vechi, Biserica Sfantul Ioan precum si Catedrala “Inaltarea Domnului”.

Exista si cateva parcuri in oras, precum parcul dendrologic Hemelus unde puteti vedea peste 500 de specii de plante, dintre care 370 exotice. Exista si o insula artificiala, creata in mijlocul unui lac numita Insula de agrement, exista locuri de plaja si pentru practicarea diferitelor activitati in aer liber.

Orasul Bacau beneficiaza si de prezenta Aeroportului International George Enescu care deserveste intreaga regiune, avand curse directe inspre mai multe orase europene, aeroport de unde puteti apela la serviciile de inchirieri masini Bacau pentru a va deplasa mai usor atat in orasul Bacau cat si in afara acestuia.

Comments

comments

This entry was posted in Aeroportul Bacau, inchirieri masini and tagged , , , . Bookmark the permalink.