(004) 0733 311 177

Bucurati-va de primavara in minunatul oras Bacau!

Bacau

Primavara isi anunta venirea cu nerabdare, printre ultimele clipiri de nea, frig si soare cu dinti.
Ghioceii pandesc primele semne ale primaverii, in timp ce isi scutura aripile firave printre ultimele zile de gheata ale pamantului, ce isi schimba hainele pentru a ura bun venit feluritelor flori cu petale de soare, mireasma si note de pian.
Bucurati-va de inceputul unui nou anotimp in aventura descoperirii minunatului oras Bacau! Oras poate nu atat de des descoperit pe cat merita, insa cu adevarat fermecator si efervescent, menit sa incante ochii si sufletele trecatorilor.

Puteti vizita alaturi de Inchirieri Auto Bacau cateva locatii minunate cum ar fi Rezervatia Naturala Nemira din judetul Bacau .Rezervatia naturala Nemira este o arie protejata de interes national, situata pe teritoriul judetelor Bacau (90%) si Covasna (10%). Are o suprafata de 3.490 de hectare si este bogata in paduri de conifere, dar si in specii de flori ocrotite. Aceasta rezervatie protejeaza o multitudine de specii de plante si animale. Padurea din Rezervatia Naturala Nemira se afla la o altitudine cuprinsa intre 400-1639m, cuprinzand etajul montan de molidisuri, montan de amestecuri si premontan de fagete, iar flora din rezervatie cuprinde specii de plante, mamifere, pasari, reptile, amfibieni, nevertebrate.

Alt punct de interes de factura culturala este Muzeul de Arta din Bacau, bogat in numeroase exponate datand din perioade diverse si reprezentand o vertebra veritabila a scheletului cultural romanesc.
Primele lucrari inregistrate in inventarul sectiei de arta in 1957 au fost achizitionate de la pictorul Nicu Enea. Urmatoarele 14 lucrari au fost transferate de la Pinacoteca Municipala (infiintata in 1937 de pictorii Nicu Enea si Ion Diaconescu). Alte 8 lucrari au fost transferate de la Sectia de Invatamant Bacau. In perioada 1960-1966 s-au facut importante achizitii si transferuri. Actuala formula a expunerii operelor de arta evidentiaza activitatea personalitatilor consacrate din plastica romaneasca si ofera vizitatorului posibilitatea de a urmari, in evolutia lor fireasca, cele mai reprezentative opere incepand cu icoanele din sec. al XVIII-lea, continuand cu reprezentantii secolului al XIX-lea si cei ai secolului al XX-lea.

Un sit turistic, deosebit de important si fascinant deopotriva, este Palatul Stirbei. Acesta a fost construit la sfarsitul secolului XIX si prima jumatate a secolului XX de Gheorghe Stirbei si Elisabeta Baleanu. Padurile din imprejurimile orasului Darmanesti, pe sute de hectare au apartinut familiei domnesti Barbu Stirbei in a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Printul Gheorghe Stirbei a amplasat acest frumos castel intr-o zona pitoreasca, integrandu-se perfect în ambianta locului si fiind construit de maestri italieni, dupa planurile arhitectului Nicolae Ghika Dudesti.
Castelul a fost al familiei Stirbei pana la finalul celui de al Doilea Razboi Mondial cand a fost luat si transformat in sanatoriu pentru bolnavii suferinzi de tuberculoza intre anii 1947 – 1977, iar mai apoi, din anul 1978, resedinta a fost transformata in tabara pentru copii. Din anul 2005, palatul a reusit sa fie recuperat de catre nepotii Elisabetei Stirbei, fiind mai apoi scos la vanzare.

Situata in localitatea Casin, manastirea Casin dateaza din anul 1655, cand Voievodul Gheorghe Stefan a hotarat construirea sa pe locul in care se gasea inainte o asezare monahala. Cu un aspect impozant, lacasul de cult este inconjurat de un zid mare din piatra, ce creeaza impresia ca aici se gaseste, de fapt, o cetate fortificata. In timpul unui cutremur ce a avut loc in 1805, biserica a fost serios afectata, fiind insa reconditionata ulterior de catre staretii Ierotei si Isaia Tarigradeanu. Se spune ca atunci cand cei doi stareti au reabilitat manastirea, au acoperit locul de veci al Voievodului Gheorghe, stergand de asemenea numele acestuia de pe inscriptia ctitorului, in asa fel incat sa fie ei considerati adevaratii ctitori.

Salina Targu Ocna este amplasata pe valea Trotusului, intr-un cadru natural deosebit din apropierea orasului Tg. Ocna.
Amplasata la 240m adancime si desfasurata pe o suprafata de 13.000 mp, locatia ofera conditii optime pentru relaxare, activitati sportive pe terenurile de minifotbal, baschet, tenis de camp, tenis de masa si reculegere in lacasul sfant al bisericii. Lacul cu apa sarata si cascada completeaza un peisaj deosebit.
Muzeul sarii, situat tot in subteran, ofera informatii despre geneza, evolutia exploatarii si prelucrarii sarii, efectele sale terapeutice si cuprinde exponate interesante legate de activitatea de exploatare a sarii.

Bucurati-va de cele mai frumoase momente cu cei dragi, numai alaturi de Inchirieri Auto Bacau, care va pune la dispozitie o gama variata de masini pentru calatorii infinite si clipe de neuitat!

| Tag-uri: , , , , , , , , , , |

Ce locuri noi putem vizita toamna aceasta in Romania?

bacau

Se pare ca vremea inca ramane frumoasa o perioada, astfel puteti planifica mici excursii sau plimbari in tara.

Bacau este unul din cele mai interesante orase ale tarii, care ofera privelisti demne de admirat si care gazduieste locuri cu adevarat remarcabile si unice. Citeste mai departe

| Tag-uri: , , , , , , , , , |

Orasul Bacau

Orasul Bacau

Orasul Bacau

Orasul Bacau este resedinta de judet, precum si cel mai mare oras din judet. Prima referinta istorica a orasului dateaza din 1399, dar exista urme ca zona orasului a fost locuita inca din epoca paleolitica. Orasul a fost pe parcursul istoriei un important loc de intalnire pentru interesele comerciale din cele trei principate romane.

In prezent, orasul Bacaul si-a pastrat aceasta reputatie istorica si este un centru comercial-industrial, dar in acelasi timp este un oras care si-a pastrat traditiile si cultura si contine mai multe obiective turistice de interes. Citeste mai departe

| Tag-uri: , , , |

Aeroport Bacau, rent a car Aeroport Bacau

aeroportul-bacau-300x221

Aeroportul International Bacau proceseaza anual un numar de peste 240.000 de pasageri avand trei companii de zbor care operaza in prezent. Principala companie de zbor careia i-a fost concesionata aeroportul si care a avut ca misiune modernizarea lui este Blueair care in prezent transporta pasageri din aeroportul Bacau catre diferite tari precum Bologna, Catania, Cuneo, Dublin, London – Luton, Milan – Orio al Serio, Rome – Fiumicino, Venice – Marco Polo si sezonal catre Barcelona, Beauvais – Tille, Brussels si Larnaca.

Cei ce planuiesc sa ajunga in tara in aeroportul din Bacau ar trebui sa ia in considerare serviciile noastre de inchiriere masini Bacau pentru a le face timpul petrecut acolo mai placut si eficient. Indiferent de motivul pentru care trebuie sa ajungeti in Bacau, fie ca e vorb a de o serie de intalniri de afaceri, vizitati prieteni sau pentru turism, disponibiltiatea unei masini se va dovedi de nepretuit. Citeste mai departe

| Tag-uri: , , , |

Detalii locati de inchirieri masini in Romania

Inchiriati de masini in Romania la birourile din locatiile de mai jos:
Citeste mai departe

| Tag-uri: , |